Σύσκεψη εργασίας ΠΕ.Σ.Κ.Μ. με Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η πρώτη σύσκεψη εργασίας ανάμεσα στην διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε το μεσημέρι στην έδρα της ΠΚΜ. Στη διάρκεια της οι δύο πλευρές, με επικεφαλής τον Απ. Τζιτζικώστα και τον Μιχάλη Ζορπίδη έκαναν μία πρώτη συζήτηση για τα θέματα που μπορούν να προωθήσουν από κοινού μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση μίας κοινής Ομάδας Εργασίας μεταξύ εκπροσώπων των δύο φορέων, που θα εξετάσει και θα καταλήξει στα συγκεκριμένα πεδία στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν συνεργασίες και κοινός προγραμματισμός. Η πρώτη απόφαση που ελήφθη αφορά την διατύπωση κοινού αιτήματος προς το αρμόδιο υπουργείο ώστε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της Ψηφιακής Σύγκλισης και τα Επιμελητήρια. Επίσης, συζητήθηκαν λειτουργικά θέματα, όπως η παροχή στέγης και υποστήριξης από την ΠΚΜ στο Συμβούλιο αλλά και οι προτάσεις των Επιμελητηρίων για θέματα που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

More

Μιχ. Ζορπίδης: «Ιερή μας υποχρεώση να αγωνιστούμε για τη Μακεδονία»

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο Μακεδονικό Ζήτημα, το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας διακηρύσσει τα εξής:

«Κάθε απλός πολίτης έχει ιερή υποχρέωση να προασπίσει τα εθνικά δίκαια, την προσωπική και εθνική μας αξιοπρέπεια αλλά και το όνομα όπως και την ιστορική παρακαταθήκη της Μακεδονίας στα συλλαλητήρια, που αποτελούν την αμεσότερη λαϊκή έκφραση.

More