Δελτίο Τύπου

Η πρώτη συνάντηση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα.

Η πρώτη σύσκεψη εργασίας ανάμεσα στην διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε το μεσημέρι στην έδρα της ΠΚΜ. Στη διάρκεια της οι δύο πλευρές, με επικεφαλής τον Απ. Τζιτζικώστα και τον Μιχάλη Ζορπίδη έκαναν μία πρώτη συζήτηση για τα θέματα που μπορούν να προωθήσουν από κοινού μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση μίας κοινής Ομάδας Εργασίας μεταξύ εκπροσώπων των δύο φορέων, που θα εξετάσει και θα καταλήξει στα συγκεκριμένα πεδία στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν συνεργασίες και κοινός προγραμματισμός. Η πρώτη απόφαση που ελήφθη αφορά την διατύπωση κοινού αιτήματος προς το αρμόδιο υπουργείο ώστε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της Ψηφιακής Σύγκλισης και τα Επιμελητήρια. Επίσης, συζητήθηκαν λειτουργικά θέματα, όπως η παροχή στέγης και υποστήριξης από την ΠΚΜ στο Συμβούλιο αλλά και οι προτάσεις των Επιμελητηρίων για θέματα που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

More

Υπόμνημα προς Περιφερειάρχη

Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχη,

Στην πρώτη μας συνάντηση σας επιθυμούμε να εξετάσουμε το ζήτημα της συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. Ο νόμος ορίζει ότι οι φορείς μας θα πρέπει να συνεργαστούν, χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις. Συνεπώς προτείνουμε να δημιουργήσουμε από κοινού μία Ομάδα Εργασίας, με αντικείμενο την αναζήτηση θεματικών στις οποίες μπορούμε να αναπτύξουμε διμερείς συνεργασίες. Οι θεματικές αυτές θα πρέπει να σχετίζονται με την εκπόνηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τα ειδικά σχέδια της Περιφέρειας, σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου κλπ.

Η Ομάδα αυτή θα μπορέσει από κοινού να διαπιστώσει που υπάρχει το συγκεκριμένο έδαφος συνεργασίας.
Ακολούθως σας σημειώνει συνοπτικά τις θέσεις και προτάσεις του συμβουλίου μας.

More

Εισήγηση προέδρου

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στην πρώτη μας συνάντηση νομίζω ότι θα πρέπει να συζητήσουμε τα βασικά οργανωτικά και λειτουργικά μας θέματα. Προτείνω λοιπόν να διαχωριστούμε σε ομάδες εργασίας, οι οποίες θα μελετήσουν κάποια βασικά θέματα και θα παρουσιάσουν προτάσεις στην επόμενη σύσκεψη μας. Οι ομάδες εργασίας, θα μπορούσαν να είναι οι εξής:

More

Δελτίο Τύπου

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης εκλέχτηκε πρώτος Πρόεδρος του Συμβουλίου του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, στις αρχαιρεσίες που έγιναν σήμερα στο ΕΕΘ.
Τον κ. Ζορπίδη ψήφισαν 22 από τα 30 μέλη του Συμβουλίου, που συμμετείχαν στη διαδικασία (ένα δεν προσήλθε), ενώ ο έτερος υποψήφιος κος Γιώργος Μπίκας έλαβε 8 ψήφους.
Μετά την εκλογή του ο Μιχάλης Ζορπίδης δήλωσε:
«Είναι μεγάλη τιμή η εκλογή μου στην πρώτη διοίκηση του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας και για το λόγο αυτό ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους. Είναι ένα νέο όργανο στο οποίο θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να το αναδείξουμε σε όργανο υποστήριξης των επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών και μοχλό ανάπτυξης της αγοράς και της οικονομίας. Στον αγώνα αυτό δηλώνω ευθέως ότι θα συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις και με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας. Οι προσπάθειες μας τώρα θα επικεντρωθούν στο να δώσουμε σάρκα και οστά στο νέο φορέα, καθώς είναι ουσιώδες τώρα να αποκτήσει πόρους, αρμοδιότητες και εργαλεία δουλειάς».

More